facebookVig Dyreklinik

din dyrlæge i Odsherred


Find rundt i "foder junglen"

At finde rundt i de forskellige fodermærker kan føles som at fare vild i en jungle. Det kan være utrolig svært at vurdere, om dyret i praksis får mere ud af spise et dyrere foder, ligesom det kan være svært at forholde sig til de sundhedsmæssige ulemper og risici, der på længere sigt kan være ved fodring med et billigere foder.

Men een ting er sikkert..Man kan ikke lave et kvalitetsprodukt af dårlige råvarer - og kvalitet koster!

Endvidere er korrekt vejledning i valg af foder vigtig. Vi er specialister i ernæring til hunde og katte og kan derfor fortælle dig hvilket foder, der er optimalt til netop dit dyr.

Vig Dyreklinik har valgt at handle med 2 mærker, Hill's og Specific. Vi har valgt disse 2 mærker ud fra flere kriterier.

 

Sikkerhed for råvarekvalitet

Når der på et dyrefoder deklareres, at det fx. indeholder fjerkræ, er der intet krav til, hvilken del af fuglen, der bruges i foderet. Naturligvis kan et foder, hvor fjerkræ-indholdet mest består af næb og kløer, produceres for langt mindre omkostninger end et foder, hvor fjerkræ-indholdet baseres på fjerkrækød.

Alle ingredienser i de mærker, vi forhandler, er godkendt til menneskeføde, hvorfor dele som næb og kløer ikke må bruges i foderet.

Ydermere indeholder vores foder ingen kunstige smags- og farvestoffer eller konserveringsmidler, ligesom der heller ikke forefindes genetisk modificerede ingredienser.

 

Forsvarligt salt- og fedtindhold.

Salt og/eller fedt er en billig måde at skabe smag i foder på. Overskud af dise ingredienser er som bekendt ikke godt for helbredet, og de kan skabe øget risiko for forhøjet blodtryk og overvægt.

Vores fodermærker satser i stedet på at skabe god smag ved hjælp af friske højkvalitetsråvarer, animalske proteinkilder og optimal indpakning, der bevarer smagsoplevelsen.

 

Videnskabelig baggrund

Der ligger utrolig meget videnskabelig forskning til baggrund for foderproduktionen hos både Hill's og Specific. Der er således fokuseret både på at finde det optimale forhold mellem ingredienser, de mest nærende protein/energikilder og de bedste smagssammensætninger - alt sammen også sat i forhold til dyrenes forskellige aldersgrupper og disse særlige krav til foderet.

I forbindelse med kroppens almindelige stofskifte dannes der konstant nogle ustabile molekyler (frie radikaler), som kan være skadelige for kroppen. Disse molekyler angriber mange dele af kroppen såsom DNA, fedtstoffer og proteiner, og de er med til at initiere og forværre mange sygdomme og skabe tidlig ældning.

Kroppen forsvarer sig mod de ustabile molekyler ved hjælp af antioxidanter, som er en række vitaminer, mineraler og plantekemikalier. Det derfor vigtigt at foderet indeholder høje mænger af antioxidanter - både generelt, men især til de ældre dyr, hvor kroppen er mere sårbar og ældning er mere aktuelt. Forskningen hos Hill's har bla. resulteret i en "Superior Antioxidant Formula", som beviseligt mindsker kroppens indhold af frie radikaler

 

Økonomi

Ud fra en snæver synsvinkel kan det forekomme forholdsvist dyrere at fodre med det foder, dyrlægen anbefaler. Flere faktorer er dog med til at vende dette billede:

Da vores fodermærker er meget lette at fordøje og optage, er det ikke nødvendigt at fodre med så store mængder, som man ofte bruger af det billigere foder. At dyret som en naturlig følge heraf vil producere mindre afføring er en ekstra bonus.

Ved korrekt fodring undgåes mangelsygdomme, og dyret får tilført de næringsstoffer, som er vigtige for at holde dets immunforsvar optimalt kørende. Dette kan være medvirkende til at begrænse antallet af besøg hos dyrlægen.

Ydermere har vi valgt at støtte vores klienters korrekte fordring af deres dyr, idet vi via vores bonussystem forærer 10% af det indkøbte foders pris til klienten til brug ved den årlige sundhedssundersøgelse og vaccination. (Se mere under punktet "bonus-ordning".)

Adresse

Gl. Nykøbingvej 31b

4560 Vig

tlf: 59 31 81 00

  

  

 

Få minutter fra Holbæk af den nye rute 21

 

Døgnvagt for akutte tilfælde: 59 31 81 00

 

 

åbningstider

mandag - fredag: 9 - 17

lørdag: 9 - 12

telefontid

mandag - fredag: 8 - 17

lørdag: 9 - 12

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.